Annars då

Ja, annars är jag allmänt trött. Tror höstmörkret har tagit över min kropp eller så beror det på att jag försökt dra ner lite på allt jag stoppar i mig och försöker gå ner något kilo... ;) Kör inget direkt strikt, men har dragit ner på kolhydraterna och ersatt någon måltid med shakes (hrm, ja jag veeeet inte bästa idén kanske, men det är ju värt ett försök... :o). Idag hade i dock extern information på jobbet så då passade vi på att bjussa på lite honungsmelon och mörk choklad (Noblesse), så jag smakade på båda! :P Har endast ätit ljus noblesse förut och jag vill absolut rekommendera den mörka varianten. Den var supergod men triggar inte igång mitt sötsug på samma sätt som ljus choklad gör! *glad*
Nu på kvällen har jag lagat lite kyckling med wokgrönsaker och kokosmjölk. Det är nog min nya favvorätt, hur gott som helst när man hettar upp det hela med MASSA kryddor! Yummie!! :D Inte heller så onyttigt vilket gör det än bättre.... ;) På grund av att jag varit så trött så har jag sussat i soffan - när hände det senast kan jag inte minnas. Bestämde mig för att inte gå på dansen kväll då jag inte kände att kroppen orkade med, så det blev en lugnt hemmakväll. Så skönt att ha haft två kvällar hemma med kissen!! 

Nu ska jag dricka lite te och mysa vidare, sen blir det förhoppningsvis en tidig kväll så jag får sussa maaaaassa! :)

Myyys



Bjussar på en väldigt ofördelaktig bild på mig idag - men visst är det sött!!!?? Ja, inte jag kanske flottig och dann med ansiktscreme insmetad i hela ansiktet (ja och säkert lite flottig oxå efter en natts sömn :P). Men hur som helst vill bara visa hur vi sussar här. Min kisse Fosse har dille på att gosa in sig i mig, helst skulle han nog krypa innan för skinnet om det gick ibland. Han brukar alltid ligga på mitt bröst innan vi sussar med en tass på var sida om halsen som en liten kram. Där ligger han och dregglar på min hals och myser rent allmänt. Lite senare på natten eller morgonen passar han ibland på att lägga sig som ni ser ovan på bilden. Han kramar mig från sidan. :love: Jag har världens mysigaste och finaste kisse!!! Just nu ligger han såklart i mitt knä medan jag försöker skriva detta inlägg...



Kvällsmat



Lyckades visst stänga ner internet och "döda" mitt inlägg... *morr* Så det blir bara ett kort litet hej! Dagen har gått i raketfart (igen). Men när jag väl kom hem så har jag tagit det lugnt - så skönt och så välbehövligt! :) Har tvättat och lagat lite mat (ja rört ihop ovanstående - tonfisk, wokgrönsaker, kokosmjölk och MASSA kryddor. Nam nam). 

Nu ska jag krypa ner i sängen strax. Ska bli sååå skönt att sussa i rena fina lakan. :) Men först ska jag hämta tvätten, hänga tvätt och BÄDDA... urk! Men den som väntar på något gott... ;) 


Trötter

Sitter med kissen i knät och dricker några koppar ingefärs-te. Har kommit hem från dansen för 45 minuter sen och jag är bra trött nu. Så snart ska jag krypa ner i sängen och sussa lite skönhetssömn. :D På tv:n står Den som dräper på, vilket nog är den enda serien jag tittar på för tillfället. Men inte ens den har jag varit särskilt sugen på att titta på, ser mest med "ett öga". 


Skriver mer en annan dag! kramar

Söndag



Idag bjussar jag på en bild på min finast kisse som passar på att gosa lite med ljusen.:)

Helgen har gått i raketfart vill jag lova. I fredags var det julfest med jobbet. Var inte alls peppad så jag var hemma och åkte direkt till stället vi skulle äta på (erbjöds lite mingel på jobbet innan). Vi var på Harrys och käkade julbord. När vi kom dit bjöds det på saftglögg och pepparkakor, tog lite glögg men det smakade verkligen inge vidare... :( Smakade utspädd glögg eller något annat blask! :( 

Sen var det dax för julbordet, eftersom vi var så många så fick vi gå i omgångar så det blev att sitta och tjöööta lite vid bordet först. När vi väl gick mot buffén så var det minsann låååång kö i alla fall. :P Tror det var för att alla skulle stå och dreggla över dessertbordet på vägen mot buffén. Hur som helst, det fanns verkligen hur mycket göttit som helst på den kalla delen av julbordet. MUMS!!! Den varma maten var oxå helt okey, men då var jag redan mätt och sen så är jag mest förtjust i den kalla delen. Tog sen och gled iväg mot desserten (japp, ni läst rätt) och tog lite handgjord choklad, ris ala malta (hur sjutton stavar man... :P), minikladdkaka, mini chokladmousse (när jag skriver mini så var de extremt små), lite kex och ost. Högg glatt in på en bit av den handgjorda chokladen som jag hört lovord av mina bordsgrannar om och... det smakade skit (ja, inte bokstavligt då ;)). Men det smakade enligt mig BARA smör. Hua! Tog en liten hoppfull bit av kladdkakan - nä, smaka Urk! Tog lite chokladmousse - ja det var väl okey (men okey är inte värt kalorier), ris ala maltan då.... näää, blää! Osten den var dock god! :D

Så jag gissar att det var mig det var "fel på" för alla andra smackade och mumsade i sig. Antar att mina smaklökar ändrat om sig lite under de senaste tre veckorna. :D Blev faktiskt riktigt glad, jisses det har väl aldrig hänt förut att jag lämnat hela desserten. Har nog oftast tänkt att det är bättre än inget... Jisses, hur resonerar man ibland egentligen.... Hrm, får ju skämmas. 

Sen satt vi och snackade och tog en öl och tiden rann iväg. När alla började gå ner mot dansgolven så åkte vi hem. Fick skjuts av en kompis så det var riktigt skönt! :D Sen var det än skönare att bara gå därifrån när man såg att endel redan fått allt för mycket i sig och det fanns stora risker att jag/vi skulle få ta hand om dem om vi stannade... :O

Väl hemma så var Erik här (han kom innan jag åkte), så vi kikade på film och möööös! :) Igår hade vi sooooovmorgon, var så skönt! Erik slog till på än längre sovmorgon än mig, så jag tog en promenad. Det var verkligen helt fantastiskt väder ute. Tog en promenad upp på stan och gick in på Färg & Forms outlet. Blev en väska som jag tänkte ha som strandväska när jag åker till Fuerteventura i december, 2 kylskåpsmagneter och 6 bordsunderlägg. Blev supernöjd! :D Väskan är jättesöt med iggelkottar på, om jag kommer ihåg ska jag ta en bild och visa den för er någon dag! ;)

Idag har det varit bowlingmatch. Det var tjejern i laget som spelade - girlpower sa vi!! ;) Mer rätt än så kunde vi inte ha för vi vann matchen! Wooohoo, reservlagets första vinst tror jag t.o.m. det var! För min del så fick jag min första poäng eftersom jag vann en match, så jag är asnöjd! :D Spelade även min bästa serie under en match - 151 så det var oxå kul! Tyvärr vann jag inte på den matchen för min motståndare fick 155 p... Jaja, ibland är marginalerna på fel sida! 

Efter matchen så spelade Erik och jag bowling i en timme - big misstake. Det var faktiskt skitjobbigt, var nog för trött efter matchen. Efter det har det inte hänt så mkt mer, vi har handlat och fixat käk. Nu sitter jag framför datorn med kissen i mitt knä. Erik sover (hoppas jag) för han ska jobba natt. 

Ha en fin förstaadvents kväll! :D
Ändra redigerare

Min godisskål! :D




Här är mitt nya godis - frukt är gottit! :D Ikväll blev det lite keso med mango efter dansen. Har varit och dansat ragga och det var såååå kul! Var hur gott som helst att få röra lite på fläsket... ;)

Har klurat lite och jag tror jag behöver lägga om kosten lite, men vi tar ett steg i taget denna gång oxå. Har ju tagit bort godis och kakor/fikabröd, snacks osv. Nästa steg är att dra ner på brödet. Gör eget bröd med massa nyttigheter men jag tror det blir lite för mycket. Har nu bunkrat med keso och kvarg som det ska bli till frulle! :) Så vi får se om det kan ge något resultat på vågen, vilket jag hoppas! 

För övrigt är jag sjukt sugen på ett kort på Friskis, men jag vet inte riktigt när jag ska hinna med att träna där. Dansar ju mån och ons, innebandy och bowling på torsdagar. Men det kanske finns lite tid, ska klura på det. :P

Ha en fin kväll! Pussar och kramar

Mitt nya morgonmys


Afternoon tea





Igår var jag på Afternoon-tea hos en kompis. Var hur mysigt som helst -det ser ni nog... :) Fick olika te-sorter, sandwiches med olika fyllning, scones, philadelphia, lemon curd, olika marmelader och sen fanns det en kladdkaka som såg mumsig ut (japp, den får ju inte jag smaka av inte..). 

Det smakade ljuvligt och jag var full i magen efter denna bjudning. Sen var det hur mysigt som helst att kunna sitta tillsammans med två kära vänner och bara prata i lugn och ro! D

Dagen innan var det mindre lugn och ro - för då bjöd jag först föräldrarna och min bror plus sambo på fika, eftersom jag fyllt år i veckan. De fick pannacotta, fruktsallad och grädde. Jag fick fruktsallad och kvarg, var inte allas dumt inte! :)

När mina första gäster åkt/gått hem så började jag förbereda för kvällen då jag skulle bjuda några kompisar på middag. Så jag gjorde 2 köttfärspajer, 1 lökpaj och två olika sorters minipajer (i mazarinformar), pizzasallad och vanlig sallad. Så dagen gick undan i ett nafs och helt plötsligt var mina besökare här. Blev en supertrevlig kväll med vin, mat och glada tillrop! :love:

Nu ska jag gå iväg och byta om sen blir det att gå iväg till dansskolan och dansa showdans! :)

Ha en fin kväll! kramar

Svårare och svårare....



Ja, det är vad det blir - svårare och svårare. Trodde väl att det skulle vara lite tvärtom, men inte. Det är godissuget vi talar om nu. Igår sket jag nästan i det hela och fikade tillsammans med mina arbetskamrater. Kändes som att varför ska jag avstå nu? Det är ju bara jag själv som hittat på de här "dumheterna"... :/ Idag kom tankarna igen. På fredagar brukar vi alltid ha fredagsfika - vilket innebär att vi äter frukost tillsammans. Två personer fixar fikat och bjuder då på färsk bröd (från någon bageri) och pålägg. De sista gångerna har det ofta bjudits på fikabröd också. Detta var dock inget större problem denna dag, det bjöds på fikabröd men jag åt bara mackor. Sen hände det.... Det bjöds på tårta till eftermiddagsfikat - TVÅ SORTER!!!! Snyft, buuuhuuuhuu osv. Jag är en sucker för tårtor med marsipan. Då vill jag lova att det var millimeter ifrån att jag tog en bit och skippade allt vad 21 dagar innebär. Men nähe, jag gnagde på ett äpple och de andra mumsade glatt på två tårtbitar var.... :s

Är lite skumt egentligen hur man fungerar. Jag skulle inte komma på idén att gå och köpa mig en tårtbit eller en tårta men när det bjuds.... då blir det nästan övermäktigt att stå över. Det gäller iof nästan allt götte som det bjuds på - jag vill äta bullar (trots de är torra), jag vill smaka choklad trots jag är mätt osv. Kan faktiskt egentligen inte förstå mig på mig sjläv men det verkar vara så jag fungerar. 

Blir dock liiiite orolig att jag kommer kasta i mig sötsake efter mina 21 dagar eftersom det nu efter 14 dagar känns svårare än det gjort innan... Men det är väl bara att avvakta och hoppas suget ger med sig den sista veckan! :)

I morgon kommer mamsen, papsen, bror och hans sambo på fika (nyttigt för min del såklart). Sen på kvällen ska jag bjuda några vänner på middag. Ska bli roligt att träffa dem! :love:

Hoppas ni får en fin helg! Kramar

Extreme makeover - weight loss edition

Woohoo, det sänds ju för sjutton på tv4 och finns på tv4play! Lyckan är total - kolla in själva! :)
http://www.tv4play.se/dokumentarer/extreme_makeover_weightloss

Svår dag

Idag har varit den svåraste dagen att hålla mig ifrån sötsaker... Var på trivseldag med jobbet och på eftermiddagen fikade vi och det fanns bullar, kakor och mumsigheter! Dregglet rann lite (mycket), men jag stod emot. Har dock varit sugen även efteråt. Lite halvskumt faktiskt! 


Jaja, nu är det snart nattdax! Ha det fint!

Dag 11






Dagarna fortsätter att svischa förbi. Känns lite som att det snart är helg igen, vilket inte alls stämmer särskilt bra eftersom det är tisdag idag. :) Tror det beror på att det händer så mycket roligheter att det känns som att helgen snart är här redan. :P I morgon ska jag ut och äta lunch med en tjej jag är mentor till. Ska bli supersköjigt! På torsdag ska vi ha trivseldag med jobbet så då blir det bara lattjolajbans hela dagen (eller vad vet jag, vet knappt vad vi ska göra... ). Sen är det freeeedag. :D

Dagen har varit bra och när jag kom hem så har jag surfat efter resor till Thailand. Har dock lite huvudbry hur priserna kan variera så mycket - inte beroende på när man åker utan hur många man är. Söker man samma resa för en person kostar den tex. 6 400 kr per person. Söker man samma resa för två personer kostar den 8900 kr per person.... WHY!? Är det för att det är så komplicerat att placera ut folk på flygplanet eller är det för att kunna mjölka ur oss stackare våra sista kronor? Surig är vad jag blir!!! :(

Nu ska jag mysa i soffan med Erik! :love: Ha en fin kvälll! Kramar

Kvarg med mango :D




Efter att ha varit och dansat lite smakade det finfint med lite kvarg och mango. Eller om jag ska var helt ärlig var det faktiskt SJUKT gott! :D Mumselimums! Blir faktiskt att degla lite i mungipan nu när jag ser bilden... *dregel och slurp* Har inte testat denna variant tidigare, men det lär definitivt inte bli sista gången... :P 

Så nu måste jag vandra iväg till Lidl någon dag och bunkra upp lite av deras kvarg. Fyndade färsk mango igår när jag var hemma hos mina föräldrar. Så det blir bara att mumsa på framöer... :D

Nu ska jag titta vidare på den som dräper på tv4 eftersom de envisas med att förstöra för mig genom att inte ha den på tv4play gratis längre... Bläää för det!! :



Dagarna fortsätter att bara glida iväg




Är redan på dag tio, känns som tiden bara runnit iväg hittills. Och det mest skumma är att jag inte varit särskilt sugen på godis - WHAT lixom!? Har väl aldrig hänt i världshistorien förut... :o Kan väl bero på att jag haft lite andr alternativ som jag gottat mig i, men det är hur skönt som helst och ovant för mig! :D På onsdag fyller jag år så jag håller på att planera in lite gottit till den dagen och sen i helgen när jag tänkt fira med lite kompisar. Men godis och kaffebröd - inte för min del iaf. Men lite specialvarianter blir det säkerligen! :P Hade först funderingar om jag skulle "fuska" och sen kanske börja om, men varför då!? Känns ju bra onödigt när jag inte ens är sugen på onyttigheterna...! 

Igår fikade jag med en kompis och då diskuterade vi godisets vara och inte vara, tänkter inte så ofta på det men min kompis äter ju faktiskt inte godis längre. Så vi pratade lite om hur det funkar (vilket verkar funka bra) och vad hon äter och inte äter. Så det var lite kuligt att få se hur det kan fungera! :D Men alla väljer vi ju själva vad som vi känner fungerar för oss själva. Skulle själv t.ex. inte kunna säga - nu ska jag aldrig mer äta godis! Då skulle jag nästan springa iväg till affären och köpa gotte i nästa sekund... *hrm* Däremot kan jag ha uppehåll i perioder om jag bestämmer mig för det, som t.ex. nu. "Problemet" är dock att det räcker att äta en godisbit (fast jag inte är sugen) så triggar det igång allt igen. Har minsann testat det förut. Minns en gång när jag inte ätit godis på 5-6 veckor eller vad det var. Så tänkte jag att jag kan ju "testa" en center (utan att egentligen vara sugen). Jaha, sen var det ju "kört"... vilken dåre man är ibland. ;)

Nu ska jag snida om till träningskläder. Sen ska jag iväg och dansa showdans! Move that asssssss! :P

Ha en fin kväll!! :love:

Helgen i bilder del 3


En stor kopp te (eller några stycken för att vara helt ärlig), potatis- och morotsbröd med bredgott, vaniljyoghurt med all-bran, kruskakli och visst är det MANGO igen... ;) Kan ju såklart inte vara utan den idag heller!! :P
Idag har jag varit varit med i en bowlingmatch, gick inge vidare så jag har fortfarande inte fått en ynka poäng i min "bowlingkarriär"... :( Men jisses vad roligt det var! Var ett supertrevligt gäng som vi mötte, så tiden bara försvann. :) Efter bowlingen var jag hem till föräldrarna och grattade pappsen med ett litet lottpaket från mig och min bror.

Sen bar det av till Viveka för att äta lite mat på stan. :D Vi gled ner hungriga och sugna på lite kinamat - men det hade inte öppnat fast klockan var 12:35!! :o Eftersom det var 25 min kvar tills de öppnade gled vi omkring en stund på stan och fönstershoppade, var liiite kyligt men ganska så skönt! Sen fick vi äntligen komma in på restaurangen, som en liten bonus lyckades vi få beställa innan ett stort sällskap så vi fick mat snabbt! Magen jublade verkligen!! ;) Var hur mysigt och trevigt som helst att sitta och prata med Viveka! :love: Efter maten tipsade Viveka om de löjligt låga priserna på lök, viktål och morötter som de hade på en affär. Tror det var 1,95 kr kilot. Det var BIIIIIIILLIGT! Så vi åkte dit så jag fick hamstra på mig lite. Så nu måste jag tillaga något göttigt av mina fynd. Kändes nästan löjligt när jag betalade 12 kr för mina stora tunga påsar... :P

Sen åkte vi hem och värmde oss (japp, vi gick ju fler meter från bilen på affärens parkering till affären - kanske 20 meter) så vi fröööös. ;) Hemma hos Viveka blev det någon kopp te och ännu mer snack. Myspysigt med några tjejtimmar!

Nu har jag och kissen kommit hem igen och jag är mest av allt sugen på att gå och sova, men det känns lite tidigt eftersom klockan inte ens är 18 än.... :P Så jag ska väl vara vaken en stund till. Har precis ätit mumsigheterna på denna bild. Så nu sitter jag och gottar mig med ännu en kopp te. Tror jag är lite te-beroende (man måste ju ha några svagheter som man får ha kvar... :) ).
Ha en fin kväll! Puss och kram

Helgen i bilder del 2


Igår blev det lax i ugnen med sås och rotfrukter (rödbetor, morötter och palsternacka) som kryddats med persilade, salt, peppar och vitlökspulver. Smakade inte alls fel vill jag lova! :D Rödbetor kan vara bland det bästa, hur gott som helst! Sen har jag upptäckt palsternackan, vilket även den är riktigt mumsig!

På kvällen var jag hemma hos mina föräldrar och där bjöd jag dem på MANGO! ;) Köpte dels en färsk mango som jag skivade upp, dels fryst mango som jag mixade med lite naturell yoghurt. Så det blev "mangoglass" och färsk mango. Var verkligen superdupergott! Föräldrarna smackade och nöjt! :P

Helgen i bilder del 1


I fredags var jag själv hemma och hade tapas-mys! Dreglar faktiskt lite när jag tittar på bilden. Hade bröd som rostats i ugnen till. Dessa gneds med vitlök och tomat. Tror inte det kan bli så mycket godare än detta!!! Mummma!! :D Jo, lite halloumi-ost till så är det perfektion.

Dag 8

Helg och dag åtta. Har haft sovmorgon idag och det var sååå skönt! Nu har jag hunnit äta lite frulle - hembakt potatis och morotsbröd, bregott och ingefärste. :D Göttans var vad det var!!
Planen är nu att gå över till en kompis och ta en promenix ute i det dimmiga vädret. Blir nog skönt och det känns välbehövligt med en promme på helgen. Erik ligger och sussar i sängen efter att ha jobbat natt så han blir väl "glad" (han märker det förhoppningsvis inte ens) om jag inte är hemma och väsnas... ;)
Sen ska jag åka till föräldrarna och hälsa på ikväll. Ska bowla i morgon och eftersom min bil är hos dem så passar jag på att åka med Erik när han ska jobba igen. Jo, min bil som varit trasig i säkert snart två månader är nu HEL!!!! Woooohoo, pappsen har lagat den. Så himla skönt!! Nu är det bara till att fundera på om jag ska sälja den eller hur jag ska göra.... Har ju egentligen inget behov av en bil. Använder den bara när jag ska spela bowling och det känns lite väl lyxigt... :P
Nu blir det till att svida om och gå ut och gååååå! Ha en fin dag!! Puss :love:

Trötter

Så var arbetsveckan klar och jag har dykt ner i soffan. :D Har boostat upp mitt flexsaldo denna vecka, så jag har gått upp riktigt tidigt för att vara mig. Så jag är riktigt trötter nu. Ät lite tapas och drack ett glas rött vin när jag kom hem - jag däckade nästan! :P Blev hur trött och seg som helst. Nu har det börjat ordna till sig lite, men inte är jag pigg inte. Är hemma med kissen och slappar i soffan, hur gött som helst!
Godiset då... jo än så länge har jag klarat mig. Har ju testat lite alternativa mumsigheter i veckan. ;) Ikväll så blev det MANGO - vilket är min nya favvofrukt! Var på Ica och då hade de ätmogen mango, har faktiskt inte sett det förut utan det har bara varit mango som ska mogna i en halv evighet. Så ikväll blev det vaniljyoghurt med mango i mixern - slurp slurp!
Puss

Dagen som varit och än så länge är den inte slut! :-)

Vaknade 06:05 idag av mig själv - vad har hänt? Brukar ju snooza, lida och vara allmänt seg på morgonen. Kan inte minnas när jag kände mig så här pigg senast - om ens någonsin.... Är iof lite trött på jobbet ibland, men inte mer än vanligt och ändå på något skumt sätt pigg! :D
Så idag blev det ännu en extratimme på jobbet, woohoo flexen ökar och ökar! :D Det bådar gott inför kommande semestertider!!! :P Nu har jag kommit hem och ätit lite rester. Blev en bit ugnspannkaka med keso och avokado. Mums mums! Sen blev det lite rester av gårdagens äppelpaj - känns liiiite skumt att äta efterrätt även om det inte är onyttigt. Hmmmm
Nu ska jag dricka ur min kopp te och mysa lite framför datorn. Sen blir det lite dans. :D

Dag feeeem :)


Dag fyra

Måste väl klämma in att det är dag nummer fyra genom en bild oxå! :)

Dag nummer fyra - vad är detta! :o

Ja det ser ju misstänkt likt onyttigheter ut.... Men - är så fallet!?!
Har gjort en äppelpaj till mig med äpplen, kanel, smuldelen är gjord av havregryn och keso. Till detta serverdes liet "vaniljsås" gjord på kvarg, vatten och lite vaniljsocker.
Eftersom man får avgöra själv om det är ok, så väljer jag ok... :) Det enda som skulle kunna vara "fel" är väl i så fall det lilla vaniljsockret, men det tycker jag känns helt ok i detta fall! :D
Tills nästa gång ska jag dock satsa på mer äpplen och kanel och mindre "degsmulor", de tog lite överhand.

Middagen

Idag blev det skinkstek, potatis, kokta morötter och palsternacka, ärtor, paprika, tomat och sås. :) Ett litet smakprov syns här ovan. :)

Måndag hela dagen

Japp, idag har det varit måndag och det har varit en riktigt bra dag. :) Varit och jobbat och sen på kvällen var det dags för en träff med juristnätverket. Är mentor till en tjej som läser på universitetet och på årets första träff mellan mentorer och adepter pratade en annan tjej om juristnätverket som finns i vår stad. Blev intresserad och igår var den första träffen jag var med på. Vi var på besök på Transportstyrelsen. När vi kom så var det mingel med cider, chips, salta pinnar och gurkstavar. Var på god väg att av gammal vana stoppa ner handen i chipsskålen, inte var att jag var sugen utan mer för att det är sådant "jag gör". :( Men så kom jag på mig själv så det blev inga snacks alls! :D Sen fick vi information och en rundvandring. Efter detta åt vi en supergod kycklingsallad - mmmmmums! Sen fanns det kaffe/te och kaka. Men icke så nicke, ingen kaka för mig inte! ;)
Dagen har alltså gått riktigt bra med andra ord! Hurra för mig! Nu har jag landat hemma och har en ugnspannkaka i ugnen så det blir lite matlåda tills i morgon!
Puss

Dagens frukost nummer ett ;)


Dag TRE :)

Som vanligt är bilden lånad av Robine http://varstafeta.shapemeup.se/
Dag tre har nu börjat! Jag gör mig redo för jobbet och äter en första frukost! :P Te och fil, fibeerhusk och stekta äpplen i kanel! Nom nom nom! :D

Middagen

Dagens middag blev en omelett med tonfisk i. Till det serverades spenat och bubbelvatten! :D

Muffins till kvällens fika


Bananglass....

Nu tror ni väl jag redan trillat dit på sockersuget... men icke! :P Såg på en blogg häromdagen ett "recpet" på bananglass. Det hela gick ut på att frysa in banan och sen mixa det med vit choklad. Men eftersom jag inte ska äta godis så testade jag en annan variant. Det lät så bra i beskrivningen att bananen skulle skäras i skivor och ligga i frysen ca 1 timme och sen skulle man mixa den. Testade igår och det blev mest en rinning sörja då bananen inte var helt fryst utan mer kall. Idag gjorde jag ett nytt försök och bananen var FRYST!! Mixern rådde inte på bananchoket som det frysit ihop till, så jag fick riva bananen med rivjärnet... :P Sen mixade jag bananen med pyttelite mjölk. Det blev jättekrämigt och göttigt, riktig glasskänsla!! :D Sen känns det än bättre eftersom det blev ett perfekt mellanmål!!! Woohooo!!!

Bananglass
1 st banan (skivad och fryst)
2 msk mjölk (kanske var lite mindre är osäker)
Mixa ihop och njut! 
Till lunch blev det egengjorda hamburgerebiffar, sallad, några pommes och ketchup. Skippade brödet och hamburgerdressingen. Var faktiskt kanongott!! Så nu är jag riktigt nöjder och glader - god mat och sen efterrätt!! Sitter nu och njuter med en kopp te!
Snart ska jag baka nyttiga muffins till kvällsfikat hos grannarna. :D
Nyttiga Muffins
3 dl havregryn
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl hackade torkade aprikoser
3 ägg
1 1/2 dl flytande honung
1 dl rapsolja
2 dl yoghurt
6 msk pumpafrön
Blanda alla torra ingredienserna (samt russin & aprikoser). Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt honung, olja och yoghurt i äggen. Blanda sedan ihop alla ingredienserna. Häll upp i ca 17 muffinsformar. Strö över pumpafrön. Grädda i ca 15 min på 225 grader.

Tjugoett

Villl börja dagens inlägg med ett TACK till Robine på http://varstafeta.shapemeup.se/ som dragit igång denna finfina 21:a tillsammans med http://knyshalsa.com/.
Robine har gjort den fina grafiska designen till 21:an och är så gullig att hon delar med sig av den till alla som vill (och jag vill :P). Tackochbock!
Dagens citat i 21:an är "Det man äter i smyg bär man på sig offentligt". Vilket är helt sant. Har själv smugit med godis någon gång - jisses vad tänkte jag, klart som sjutton folk märker att man gör något fel utan att jag smyger med det eftersom jag går upp i vikt.... hrm
Vad innebär min 21:a då?
Jag vill dra ner på mitt godisintag - rejält! Som godis räknas allt götte, kakor, tårtor, chips, godis osv. Det har helt klart blivit allt för mycket sådnant på sista tiden! :(
Jag kommer dock inte ha någon noll-tolerans mot alkohol, viss mat osv Däremot är det endast vin som gäller om jag vill ha någon alkohol, inga sockriga cider, inga öl OCH inga mängder ett glas eller så. När det gäller maten så har jag inga krav just nu, känns som att det får bli en förändring i taget. Ska dock försöka tänka lite på vad jag äter.

Gårdagen
Ja igår påbörjades min 21:a och vad passade bättre än att börja med lite motion...!? Så jag ringde Ilina och fick med henne på en promenad som blev lååång, ca 1,5 timme var vi ute och hurtade fram. :D Välbehövligt och trevligt!!! :D När jag kom hem tog jag en snabb dusch och sen satte nästa projekt igång - brödbak! Kände mig kreativ och körde igång med tre olika sorters bröd (typiskt mig att överdriva....). Tyckte det var skönt och avslappnande att stå och baka, undrar varför det inte sker oftare!? Mitt i projektet så insåg jag att det kanske var liiiiite för mycket att göra tre olika sorters bröd.... Det blev faktiskt lite jobbigt, men har man börjat så är det bara att slutföra. :P I slutskedet hann jag med att dra en sväng med snabeldraken, damma lite, våttorka golven och göra rent på toaletten. Sen var det dax med bakningen igen och disken (varvade iof denna, eftersom jag behövde alla bunkar flera gånger om... hehe).
Sen kom helt plötsligt pojkvännen in genom dörren och nope ingen mat var klart. :o Hade väl tänkt ha den färdig när han kom hem, men han kom faktiskt för tidigt!! ;) Som tur är var det ganska snabbt ordnat, gjorde egna hamburgare m pommes. För min del blev det lite mindre pommes och lite mindre bröd. Gött var det!
Sen blev det en slapparkväll framför tv:n/datorn med ett glas rött och lite sockerfri läsk (inte bra jag veeeet, men gött). Sen smakade jag mitt egenbakade bröd och det var tooo die for (iaf det jag smakade asg). Jo, jag hann över till bror och lämnade en provpåse med lite bröd, vilket även grannarna fick. :D
Pussar

Jaha, då kör vi! :)

21 dagar
Det är vad det ska ta att bryta en vana (har ja hört :P). Så det är vad jag ska försöka mig på. I mitt fall handlar det om GODISET, är så himla sötsugen mest hela tiden. Senaste veckan eller kanske det var två veckor (hrm) har jag ätit godis säkert varje dag (om vi räknar tårta, fikabröd, godis, glass osv inom denna kategori). Hade börjat lite sakta innan och gick ner en två kilo, men nu är 0.7 kg tillbaka.... Blää för det, även om det är välförtjänt.

Det ska tydligen vara bra att göra en SWOT-analys så jag testar... :D

  • S=Styrkor (Strenght)
  • W=Svagheter (Weaknesses)
  • O=Möjligheter (Opportunities)
  • T=Hot (Threats)

Styrkor

  • Kan vara ganska envis ibland
  • Jag har träningsformer som jag gillar; dans, innebandy & bowling
  • Eftersom jag tycker om min träning - blir den av!!!

Svagheter

  • "Sockerberoende", vill ha - "måste ha"
  • Att handla när jag är hungrig, det slinker lätt med onyttigheter
  • Motivationen är inte alltid på topp, jag måste boosta upp den

Möjligheter

  • Efter att ha haft en lovvecka från träningen så kommer den igång igen nästa vecka
  • Kan nästan alltid få sällis att promenixa
  • Inget speciellt inplanerat de kommande veckorna

Hot

  • Godiset som finns ÖVERALLT, har jag inte själv så kan någon "vänlig själ" bjuda eller själv vilja äta....
  • Att motivationen tryter
  • Födelsedag och fikainbjudningar - att mitt tänk blir det är ju "bara" idag det gäller jag "passar på".....
  • Att jag återigen kommer in i ett dåligt ät-beteende och inte inser att det är bara att klippa det rätt av - i morgon ÄR faktiskt en ny dag och även om jag ätit dåligt idag måste jag inte fortsätta med det RESTEN av dagen!!!
Har ni några tips, tricks eller vill komma med ett hejarrop så wooohooo - kör på!!!

Pussssss


RSS 2.0